назад
24.02.16

Повноваження органів місцевого самоврядування у сфері безоплатної правової допомоги обговорили у Хмельницькому

 20160224 095408     Про те, як працює система БПД, компетенції місцевих центрів з надання БВПД та повноваження органів місцевого самоврядування у цій сфері розповів новобраним сільським та селищним головам директор Хмельницького місцевого центру з надання БВПД.

     24 лютого очільник Хмельницького місцевого центру з надання БВПД Григорій Гоцький провів тематичну зустріч із слухачами Хмельницького центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

     Участь у заході взяли 25 новообраних сільських і селищних голів Деражнянського, Славутського, Чемеровецького, Хмельницького, Шепетівського та Ярмолинецького районів.

     «Основна мета системи безоплатної правової допомоги – створення рівних можливостей доступу громадян до правосуддя», – зазначив Григорій Гоцький, виступаючи перед аудиторією.

     Під час зустрічі новообрані сільські та селищні голови дізналися про механізм роботи системи БПД, організацію роботи Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД, прядок надання такої допомоги. Говорили також про особливості кримінального, адміністративного та цивільного процесу.

     Окремо Григорій Гоцький зупинився на питанні діяльності місцевих центрів, які з 1 липня 2015 року забезпечують організацію надання безоплатної правової допомоги незахищеним верствам населення у цивільному та адміністративному процесах.

     Ще одне важливе питання, яке не оминули увагою, – повноваження органів місцевого самоврядування у сфері безоплатної правової допомоги, визначені статтею 38-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», та напрямки їхньої співпраці з центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

{gallery}img/novyny/2016/02_Lyutiy/24_2{/gallery}