назад

Позитивна практика: адвокат системи БВПД допоміг довести у суді відсутність боргу перед банком

LogoДовіра до адвокатів системи безоплатної вторинної правової допомоги зростає щороку, адже вони реально допомагають громадянам добитись у судах справедливості.

До Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась Валентина Іщук (ім’я та прізвище змінено – прим. автора). Виявилось, що публічне акціонерне товариство «Акцент-банк» подало позовну заяву до суду про стягнення заборгованості за кредитним договором за яким Валентина Іщук є позичальником. У позовній заяві банк наполягав, що у 2010 року Валентина Іванівна оформила кредитний договір, за яким, станом на момент подання позову, має заборгованість — не погашене основне тіло кредиту та нарахована пеня і штраф.
Адвокат Леонід Купець, який представляв інтереси відповідача Валентини Іщук проти позовних вимог заперечував та надав суду докази про сплату боргу та погашення основного тіла кредиту у 2015році.
Рішенням суду встановлено, що борг за кредитним договором сплачено у повному обсязі, що підтверджено належними платіжними документами. Також ПАТ «Акцент-банк» пропустив строки звернення до суду щодо стягнення пені та штрафу за вищевказаним кредитним договором та не порушував питання про поновлення пропущених строків, тому у задоволенні позовних вимог банку до Валентини Іщук було відмовлено.
Якщо у вас виникли питання, то звертайтесь до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
{module Місцеві центри}