назад
22.12.15

Позитивна практика адвоката з Олександрії

Петров І. М.У березні 2013 року дорученням Кіровоградського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для здійснення захисту за призначенням жителя Кіровоградщини, обвинуваченого у вчиненні  кримінального правопорушення передбаченого  ч.1 ст. 115 КК України, було призначено адвоката із Олександрії Петрова Івана Миколайовича.

      1 вересня 2015 року Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області ухвалив вирок, яким підзахисного адвоката Петрова І.М. було визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 115 КК України, та призначено покарання у виді 9 (дев’яти) років позбавлення волі.

   24 листопада 2015 року Апеляційний суд Кіровоградської області розглянув апеляційну скаргу підзахисного та захисника-адвоката Петрова І.М. в його інтересах.  В апеляційній скарзі захисник-адвокат Петров І.М. просив вирок суду першої інстанції скасувати, а кримінальне провадження закрити та підставі ст. 284 КПК України за відсутністю в діях обвинуваченого складу кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 115 КК України, звільнивши його з під варти в залі суду.

  Внаслідок вагомих аргументів захисту та завдяки професійним діям адвоката Петрова І.М. колегія суддів Апеляційного суду Кіровоградської області постановила ухвалу, якою вирок Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 1 вересня 2015 року, стосовно підзахисного Петрова І.М., – скасовано, кримінальне провадження закрито на підставі п.3 ч.1 ст. 284 КПК України, оскільки невстановлені достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримати.