назад

Позитивні кейси та проблеми у роботі сімейних радників

{module Telemost}

У стінах Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області відбулась сесія з реалізації ініціативи «Сімейні радники» у 2019 році, яка пройшла у форматі телемосту «Київ-Одеса-Львів-Миколаїв-Рівне-Дніпро-Харків».

2

У заході взяли участь директор Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області Наталія Гнатуша, начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк, сімейна радниця Миколаївщини Катерина Мутьєва, фахівці місцевих центрів з надання БВПД, представники пробації, державної виконавчої служби, закладів освіти та охорони здоров’я, члени мобільної бригади соціально-психологічної допомоги жертвам насилля.

3

Першими слово взяли діючі сімейні радники міст-учасників телемосту. Вони поділилися з присутніми власним досвідом – проблемами і перемогами, невдачами та досягненнями у своїй роботі. Зокрема Катерина Мутьєва розповіла, що до неї надійшло близько 40 звернень від громадян, на особистому прийомі було 7 осіб.

«Найбільша складність полягає у тому, що дуже важко «змусити» людей самим собі допомогти – сказати «ні» насильству, звернутися за допомогою. І, врешті-решт, усвідомити, що терпіти – це не є нормою», – наголосила Катерина.

4

5

Також учасники сесії обговорили критерії, якими має володіти майбутні сімейні радники, проведення їхнього навчання, їхню взаємодію з державними органами та установами, іншими партнерами, процедуру відбору кандидатів та про сам всеукраїнський відбір.

Нагадаємо, що інститут сімейних радників у Миколаєві стартував 8 листопада. Першою у нашому місті цю місію на себе взяла Катерина Мутьєва. Отримати її консультацію можна щосереди з 9.00 до 12.00 на базі Другого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 61.