назад

Практикум для адвокатів у м. Ромни

SuR 180125 0125 січня у м. Ромни відбувся навчальний практикум для адвокатів щодо впровадження Стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі, який провела адвокат-тренер, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Валентина Волобуєва.

Адвокат – тренер заходу Валентина Волобуєва  розповіла про мету та цілі впровадження  стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі, які були затверджені наприкінці вересня 2017 року Радою адвокатів України.

SuR 180125 02

«Найперше – це своєчасне та якісне надання в необхідному обсязі безоплатної вторинної правової допомоги; забезпечення ефективного використання коштів державного бюджету, виділених на оплату діяльності адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги; методична підтримка та підвищення професійного рівня адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу і не лише».

SuR 180125 03

«Після отримання доручення адвокат не пізніше 7 робочих днів проводить перше конфіденційне побачення з клієнтом, з’ясовує обставини справи, отримує від нього інформацію, що має правове значення, ознайомлюється з наявними у клієнта документами та з’ясовує бажаний для клієнта результат. У випадку, якщо клієнт не має можливості самостійно пересуватися (люди з інвалідністю), конфіденційне побачення з адвокатом відбувається у зручному для клієнта приміщенні».

SuR 180125 04

Нагадаємо, що захід було організовано Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області за ініціативи Координаційного центру з надання правової допомоги та Національної асоціації адвокатів України у співпраці з Українською фундацією правової допомоги, за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Також, на прикінці заходу адвокатів системи БВПД, було ознайомлено зі змінами до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 р. № 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу» від 20.12.2017 року.

SuR 180125 05

По завершенню заходу всі отримали відповіді на поставлені питання.

Контактна інформація! Звернутися за допомогою до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області можна за адресою: Сумська область, м. Суми, вул. Першотравнева, 29.

 

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103 (дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово