назад

Працевлаштування осіб з інвалідністю

145-115 травня 2018 року начальник Герцаївського бюро правової допомоги Євген Кондель спільно з фахівцем із профорієнтації Герцаївського районного центру зайнятості провели міні-ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю та семінар «Працевлаштування осіб з інвалідністю».

Працевлаштування осіб зі зниженою працездатністю – один з основних напрямів соціальної політики держави. Залучаючи таку особу до суспільно корисної праці, держава дає їй можливість отримувати додаткове джерело доходів. Будучи важливим видом соціального захисту, працевлаштування осіб з інвалідністю не тільки сприяє поліпшенню їхнього матеріального становища, реалізації конституційного права на працю, а й виконує завдання залучення до суспільного виробництва додаткових трудових ресурсів.

145-2

«Згідно із Законом України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», забезпечення прав осіб з інвалідністю на працевлаштування та оплачувану роботу, в тому числі з умовою про виконання роботи вдома, здійснюється шляхом їх безпосереднього звернення до підприємств, установ, організацій чи до державної служби зайнятості.

Робоче місце підбирається переважно на підприємстві, де настала інвалідність, з урахуванням побажань особи, наявних у неї професійних навичок і знань, а також рекомендацій медико-соціальної експертизи», – розповів фахівець безоплатної правової допомоги.

Присутні також дізнались, що особи з інвалідністю можуть залучатися до оплачуваних громадських робіт за їх згодою. Окрім того, таким особам, які не мають змоги працювати на підприємствах, в установах, організаціях, державна служба зайнятості допомагає у працевлаштуванні з умовою виконання роботи вдома.

Присутніх ознайомлено з правопросвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО», висвітлено переваги системи безоплатної правової допомоги, роздано інформаційні буклети та листівки.

Контактна інформація! Звернутися до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.
До фахівців Герцаївського правової допомоги звертайтеся за адресою: Чернівецька область, Герцаївський район, м.Герца, вул. Шикули, 4. Телефон: (0 3740) 2-10-46.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні, приймаються цілодобово).