назад

Працівник Котелевського бюро правової допомоги захистив права спадкоємця

spadshyna

16 листопада 2017 року до Котелевського бюро правової допомоги за здійсненням представництва звернувся клієнт, якому приватний нотаріус Котелевського районного нотаріального округу Полтавської області відмовив у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом на земельну ділянку, так як не надано витяг із Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

17 листопада 2017 року Перший полтавський місцевий центр з надання БВПД видав наказ про уповноваження працівника Котелевського бюро правової допомоги на здійснення представництва інтересів особи в суді, призначивши головного спеціаліста відділу Миколу Убийсобаку.

Відповідно до цивільного законодавства, кожна особа має право звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Представником бюро було зібрано усі необхідні документи та після  підготовчої роботи складено і направлено до Котелевського районного суду Полтавської області позовну заяву про визнання спадкоємцем в порядку спадкування права власності на нерухоме майно.

В обґрунтуванні позовних вимог зазначено, що громадянка є спадкоємцем першої черги за законом і відсутність свідоцтва про право на спадщину не позбавляє її права на спадщину, тому рішення суду буде підставою здійснити державну реєстрацію земельної ділянки.

08 лютого 2018 року рішенням Котелевського районного суду Полтавської області позов задоволено повністю.

Нагадуємо, що скористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу  громадяни можуть звернувшись до Котелевського бюро правової допомоги за адресою: селище Котельва, вулиця Полтавський шлях, 235, тел. (05350) 22-9-12.

Для успішного захисту своїх прав, громадянам бажано попередньо звернутися за кваліфікованою правовою допомогою. У такому випадку кожен, хто вважає що його права порушені може звернутися за наданням безкоштовних роз’яснень та консультацій до Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2 з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00 або за тел. (0532)50 27 22.

Інформацію про адресу найближчого місцевого центру чи бюро правової допомоги можна отримати за єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 звінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України, цілодобово).