назад

Працівник Регіонального центру провела тренінг для слідчих поліції

policia-bpd

Фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області продовжують проводити теоретичні та практичні заняття для працівників Нацполіції Рівненщини. Так, 3 листопада начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру Світлана Бідюк провела тренінг для слідчих поліції ГУНП в Рівненській області.

Теми, які обговорювалися під час заходу, стосувалися порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб, а також затримання та тримання під вартою неповнолітніх.

1

Під час тренінгу були висвітлені питання організації надання безоплатної вторинної правової допомоги, належного виконання Порядку інформування центрів про випадки затримання, порядок та підстави призначення адвоката для здійснення захисту за призначенням, а також обговорювалося особливості затримання та обрання запобіжного заходу неповнолітнім. Також під час занять активно використовувались посилання на міжнародно-правові акти, практику Європейського суду з прав людини та національне законодавство.

2

Нагадаємо, 1 вересня директор та заступник директора РЦ з надання БВПД Василь Овдіюк та Сергій Іллюк провели навчальну лекцію для працівників Нацполіції Рівненської області, під час якої розповіли про поліцейським про практичні аспекти реалізації права на правову допомогу.