назад
01.02.17

Працівниками Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взято участь у заходах спрямованих на посилення правової обізнаності громад

30012017 kozelshina30 січня 2017 року головний спеціаліст відділу «Козельщинське бюро правової допомоги», Григорій Дзюба, провів в Козельщинському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для громадян, які перебувають під соціальним супроводом, семінар на тему: «Система безоплатної правової допомоги».

Учасники заходу були ознайомлені із можливістю отримання безоплатної правової допомоги, порядком надання первинної та вторинної правової допомоги, категорією осіб, які мають право на отримання вторинної правової допомоги. Також вони були повідомлені про зміни в законодавстві, які стосуються надання безоплатної правової допомоги. Зокрема, було звернено увагу присутніх на розширення кола осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, насамперед за рахунок підвищення порогу малозабезпеченості.

Після виступу Григорій Дзюба надав відповіді на запитання учасників семінару. Присутніх цікавили такі питання: яким чином можна отримати первинну правову допомогу, як отримати доступ до вторинної правової допомоги, які документи необхідно надати разом зі зверненням. На сам кінець присутнім були вручені інформаційні буклети про Бюро правової допомоги.

         31012017seminarLiceyKobelyaki231 січня 2017року   в.о. начальника відділу «Кобеляцького бюро правової допомоги» Бобрищевою Ілоною спільно з фахівцем з профорієнтації Кобеляцького районного центру зайнятості Наталією Лях проведено семінар для студентів державного професійно-технічного навчального закладу «Професійний аграрний ліцей» м. Кобеляки.

         Лях Наталія звернула увагу присутніх на порядок працевлаштування, на проблеми професійної адаптації молодих спеціалістів на першому робочому місці.

Бобрищева Ілона ознайомила присутніх із національним законодавством у сфері трудових відносин. Зокрема, було проаналізовано положення Кодексу законів про працю України, ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», ЗУ «Про зайнятість населення». Звернула увагу на те, що офіційне працевлаштування є гарантією  для отримання соціальних пільг та виплат, а саме: право на відпочинок, на відпустку, оплата лікарняних листків непрацездатності тощо.

Під час семінару студенти мали змогу отримати відповіді на питання, що стосувались умов прийому на роботу, укладення трудового договору з роботодавцем.

По закінченню заходу Ілона Бобрищева надала учасникам семінару інформаційні брошури про діяльність Кобеляцького бюро правової допомоги.

         31012017seminarGlobino31 січня 2017 року начальник відділу «Глобинське бюро правової допомоги» Маским Журенко, в рамках співпраці між Кременчуцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Глобинським районним центром зайнятості, провів для безробітних семінар на тему: «Молодь на ринку праці».

Під час семінару Максим Журенко розповів про основні умови, права та гарантії зайнятості, механізму працевлаштування та соціального захисту молоді на ринку праці. Окремо було акцентовано увагу щодо порядку укладання та змісту трудового договору, а також питанню, що стосується випробувального терміну при прийнятті на роботу та його строків. Серед молоді виникало чимало запитань, зокрема щодо їх основних прав та обов’язків при працевлаштуванні, тож учасники семінару мали змогу отримати всі необхідні відповіді.

Після закінчення заходу усім було надано інформаційні матеріали про діяльність Бюро правової допомоги.

        31012017zystrichPidodnumdaxom2 31 січня 2017р. головним спеціалістом відділу правопросвітництва Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Коноваленко Олена, спільно з працівником Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості було проведено інформаційну зустріч «Під одним дахом» для учасників АТО.

Представник центру зайнятості зазначила про рівень безробіття у Кременчуцькому районі, кількість наявних вакансій, можливість проходження присутніми професійного навчання та отримання нової професії.

Олена Коноваленко, представник Кременчуцького місцевого центру, розповіла бійцям про діяльність місцевого центру; послуги, які надаються фахівцями центру; з які питання правового характеру може вирішити місцевий центр; надала інформацію про коло суб’єктів безоплатної правової допомоги, перелік документів, необхідних для звернення за безоплатною вторинною правовою допомогою та розповсюдила інформаційні буклети про Кременчуцький місцевий центр серед присутніх.

Учасники АТО ставили багато запитань, зокрема, як дізнатися про наявні вільні земельні ділянки в тій чи іншій місцевості, як скласти запит до ОМС, яким чином скористатися пільгами по сплаті за житлово-комунальні послуги. На зазначені запитання головний спеціаліст відділу правопросвітництва надала роз’яснення та запропонувала звернутися до місцевого центру, в разі виникнення необхідності у додатковій інформації.