назад

Працівниками Вишневського місцевого центру здійснено моніторинг

Здійснений моніторинг працівниками Вишневського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі — МЦ БВПД) свідчить, що із 194 громадян, які звернулися до МЦ БВПД, більшість заявників складає із наступних регіонів, на які поширюється юрисдикція МЦ БВПД, а саме: Київо-Святошинського, Васильківського та Обухівського районів, міст: Ірпінь, Обухів, Вишгород та Вишневе.

Підставами для звернення залишаються питання щодо соціального забезпечення, спадщини, сімейні та земельні відносини, виконання судових рішень.

У ході проведених семінарів, робочих нарад, інших заходів у містах та районах Київської області, які підпадають під юрисдикцію МЦ БВПД, були висловлені пропозиції щодо проведення щомісячних «виїзних прийомах» працівників Вишневського МЦ БВПД до віддалених регіонів, а саме: Іванківського , Поліського та Макарівського районів.

Щодо категорий суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу, в основному звертаються особи, які перебувають під юрисдикцією України, якщо середньомісячний сукупний дохід їхньої сім’ї нижчий суми прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до Закону України “Про прожитковий мінімум” для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення, інваліди, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб. Завдяки активно проведеному МЦ БВПД інформуванню поступово розширюється коло суб’єктів, у тому числі: через державні органи влади та органи місцевого самоврядування, громадські організації, т.зв. “вуличне інформування”, ЗМІ тощо. Клієнтами МЦ БВПД стають учасники АТО, внутрішньо переміщені особи з тимчасово окупованих територій, діти- сироти.

Працівники МЦ БВПД докладають максимум зусиль з метою допомогти кожному клієнту вирішити його проблему по суті або поінформувати про доступні шляхи її вирішення.