назад

Працівники Чортківського місцевого центру взяли участь у спостережній комісії в Чортківській районній державній адміністрації

14469570 526474824210145 3695256462095657725 nФахівці Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у спостережній комісії  Чортківської районної державної адміністрації щодо надання особам звільненим з місць позбавлення волі безоплатної  правової допомоги.

23 вересня 2016 року заступник директора Чортківського місцевого центру Ольга Галанчак та інтегратор Олена Овсинська увійшли до складу спостережної комісії  Чортківської районної державної адміністрації, яку провів заступник голови райдержадміністрації Іван Віват.

В ході засідання фахівці Чортківського місцевого центру роз’яснили присутнім, що право на безоплатну первинну  правову  допомогу згідно з Конституцією України та Законом України “Про безоплатну правову допомогу” мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України. Особи звільнені з місць позбавлення волі, можуть отримати безоплатну первинну правову допомогу, що передбачає надання правової інформації та консультації, складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру),  надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги. Для цього достатньо звернутися в органи місцевого самоврядування або до Чортківського місцевого центру.

Також  особи звільнені з місць позбавлення волі можуть отримати безоплатну вторинну правову допомогу, якщо вони відносяться до однієї із соціально незахищених категорій  громадян згідно із ст. 14 Закону. До таких категорій відносяться: малозабезпечені особи, особи з інвалідністю, діти-сироти,  діти,  позбавлені батьківського піклування,  ветерани  війни  та особи,  на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів  війни,  гарантії  їх  соціального захисту”, особи,  щодо  яких  суд  розглядає  справу  про обмеження цивільної дієздатності фізичної  особи, особи, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної  допомоги в примусовому порядку, особи, реабілітовані відповідно до законодавства України та інші.

Учасники заходу домовилися про співпрацю органів державної влади та місцевого центру в частині забезпечення належного доступу усіх громадян до безоплатної правової допомоги, перенаправлення до місцевого центру громадян, які потребують послуг адвоката за рахунок держави.

Цього ж дня, заступник директора місцевого центру Ольга Галанчак зустрілася із начальником служби у справах дітей Чортківської райдержадміністрації Василем Корнаком. Метою зустрічі було забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах шляхом проведення спільних прийомів громадян та їх перенаправлення до місцевого центру.

Нагадуємо, що звернутися до Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м.Чортків, вул.Шевченка, 54, тел. (03552) 2 09 50.