назад

Працівники Каховського місцевого центру з надання БВПД розказали про права дитини та як їх захистити

1До Міжнародного дня захисту дітей працівники Каховського місцевого центру з надання БВПД провели низку правопросвітницьких заходів для дітей різного віку.

Так, фахівець Новокаховського бюро правової допомоги Іван Гладишенко напередодні свята провів лекцію для учнів Новокаховського приладобудівного технікуму.

Вибір технікуму був не випадковим, бо саме діти, які здобувають робітничі професії, раніше за інших починають свій трудовий шлях, а отже – потребують додаткових знань.

2 3

Спілкуючись з підлітками, Іван Гладишенко розказав про права та обов’язки дітей, як реалізувати своє право на захист, де отримати правову допомогу, відповів на чисельні запитання. Не залишилось поза увагою правника й таке важливе для них питання, як праця неповнолітніх. Викладений матеріал, як завжди, сприяв підвищенню рівня освіченості учнів даного навчального закладу.

41 червня працівники Каховського місцевого центру та Великолепетиського, Новокаховського, Нижньосірогозького, Верхньорогачицького, Чаплинського, Іванівського бюро правової допомоги також долучилися до святкування Міжнародного дня захисту дітей.

Під час акції «Вуличне інформування» наші колеги розказали дітям про систему БПД, про послуги, які надаються в місцевому центрі та бюро, порядок отримання первинної і вторинної правової допомоги. Але головна увага була приділена ключовій темі – правам дитини та захисту її прав.

5

Фахівці з правознавства розказали про права та обов´язки дитини, відповіли на питання, які турбували підлітків, та нагадали, що цей рік оголошено Роком реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!»

Прикметно, що цей день став не тільки гарним приводом для підвищенні рівня правової освіти дітей та виховної роботи серед учнів, але й об´єднав зусилля і творчий потенціал партнерів з метою популяризації системи БПД та проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

6

Мова йде про працівників Верхньорогачицького бюро Людмилу Яценко та Олену Філімоненко, які спільно з представниками Верхньорогачицького районного ЦСДМ та служби у справах дітей Верхньорогачицької РДА взяли участь у святкових заходах, організованих для дітей та підлітків.

За словами Людмили Яценко, раннє ознайомлення з правами людини сприяє моральному становленню особистості дитини, формуванню етичних уявлень, гуманних почуттів і взаємовідносин, допомагає прищепити повагу до себе і іншим людям. Знайомлячись з правами, 7діти навчаються зважати на думку та інтереси інших людей, захищати слабких, справедливо вирішувати суперечки та конфлікти.

8Не залишились без уваги працівників системи БПД й учні молодшої школи – привітати дітей зі святом прийшов інтегратор Каховського місцевого центру Володимир Щербаков.

Він провів правопросвітницький захід для учнів 1-2 класів Каховської загальноосвітньої школи №2 на тему: «Твої права – твій захист».

Подібні заходи провели й спеціалісти Чаплинського та Нижньосірогозького бюро. Вони роз´яснили дітям, що з їх прав випливають певні обов’язки, яких вони повинні дотримуватися, та розповіли про загальнонаціональний проект «Я МАЮ ПРАВО!».

9

Начальник Іванівського бюро правової допомоги Юрій Ведмецький спільно з заступником голови Іванівської РДА Наталією Максак та начальником відділу освіти Іванівської РДА Людмилою Шикуленко відвідав заклади освіти найвіддаленішого населеного пункту Іванівського району – с.Новодмитрівка-2.

10 11

З учнями старших класів Юрій Ведмецький провів інформаційну бесіду на тему «Права дитини» та правову вікторину, під час якої в ігровій формі підлітки відпрацьовували відповідні навички.

12

13Крім того, дорослі завітали до сільського садочка та привітали дітей зі святом.

По завершенні кожного із заходів наші колеги розповсюджували інформаційні буклети «Твої права – твій захист», «Правові орієнтири для кожної дитини», «Безоплатна правова допомога в Україні» та пам´ятки, розроблені Міністерством юстиції України в рамках загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!».