назад

Працівники Кролевецького бюро правової допомоги провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед безробітних громадян

ShM 170912 0112 вересня на базі районного центру зайнятості начальник Кролевецького бюро правової допомоги Наталія Денисенко провела правопросвітницький захід на тему «Легальна зайнятість – забезпечене майбутнє»У ході заходу присутні мали змогу дізнатись про діяльність самої структури, послуги, які надаються в ній та про категорії громадян, котрі мають право на безоплатні послуги та ін.

Основним питанням, що висвітлювалось Наталією Денисенко на семінарі, стало оформлення трудових відноси найманого робітника з роботодавцем, а саме трудовий договір та цивільно-правова угода. .

«Відповідно до чинного законодавства виконання робіт, надання послуг фізичною особою може здійснюватися як на підставі трудового, так і цивільно-правового договору.Основною відмінністю трудових договорів від цивільно-правового договору є те, що перші регламентуються Кодексом законів про працю, а інші — Цивільним кодексом України . Відповідно до вимог трудового договору роботодавець зобов’язаний регулярно виплачувати заробітну плату за виконану роботу в установлені для її виплати строки, а її розмір не може бути нижче за мінімальну заробітну плату», – зазначила Наталія Денисенко.

На завершення учасники семінару мали змогу поспілкуватись з Наталією Денисенко особисто та отримати відповіді на хвилюючі їх запитання.

До відома: для отримання безоплатної правової допомоги необхідно звертатися до Кролевецького бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: Сумська обл., м. Кролевець, вул. Грущевського, 19, т. (05453)9-52-47.