назад

Працівники Лубенського місцевого центру та його бюро сприяють формуванню правової культури сучасного розвитку українського суспільства

27.03.17 vidkrytui yrok Staroirzhavetcka chkola kerivnyk bureay Igor Rozhko 2

Важливою ланкою в своїй діяльності працівники Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та його бюро вважають просвітницьку роботу, яка спрямована на підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення. В постійному режими фахівці системи БВПД проводять лекції для учнів, бо поважати закон і виконувати його, людина повинна з малих літ.

27 березня 2017 року в Староіржавецької школі  відбувся відкритий  урок права для учнів 7-11 класів на тему: «Відповідальність неповнолітніх в школі та за її межами». Метою заходу було підвищення правової освіти учнів, адже, на жаль, діти не завжди знають, що вони мають права, які захищають їх. Під час заходу керівник Оржицького бюро правової допомоги Ігор Рожко розповів присутнім про гарантовані дітям права та обов’язки, які мають виконувати неповнолітні.  По закінченню учні отримали роздаткові матеріали та брошури на тему : «Великі права маленької людини в Конвенції ООН про права дитини».

Фахівці Лубенського БПД продовжують співпрацю з місцевими органами влади,  надають  методичну допомогу та підтримують ділові зв’язки. Спільними зусиллями реалізовують діяльність щодо покращення доступу до безоплатної правової допомоги, розбудови правової держави, прав і свобод людини і громадянина.

Виконуюча обов’язки  начальника Миргородського бюро правової допомоги Людмила Горобець, на базі Миргородської міської ради, прийняла участь у щотижневій апаратній нараді при Миргородському міському голові. В ході наради Людмила Горобець прозвітувала про проведену роботу протягом минулого тижня та поінформувала присутніх про заходи, які заплановані на поточний тиждень. Нарада відбулася під головуванням Миргородського міського голови Сергія Соломахи. У нараді прийняли участь керівники структурних підрозділів виконкому Миргородської міської ради, бюджетних установ та організацій міста.27.03.2017 mirgorod narada u miskij radi

Заступник начальника Лохвицького бюро правової допомоги Марія Туник взяла участь в оперативній нараді у міського голови м. Лохвиця Віктора Радька. Фахівець бюро провела порівняльний аналіз звернень громадян з початку роботи бюро по даний час. Аналізуючи надходження звернень громадян до Лохвицького бюро правової допомоги протягом початку 2017 року можна зробити висновок, що спостерігаєтьсяпозитивна динаміка надходження звернень від громадян безпосередньо з м. Лохвиця.      Lohvitska miska rada.operatyvna narada.Mariya Tunik.zastupnik nachalnika.27.03.2017

Нагадуємо, що за отримання безоплатної правової допомоги громадяни можуть звернутися до Оржицького бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: с-ще. Оржиця, вул. Центральна, 22, тел. (05357) 9-18-47.

 

Миргородське бюро правової допомоги працює за адресою: м. Миргород, вул. Покровського,11, тел. (05363) 2-11-50.

Лохвицьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лохвиця, вул. Перемоги, 6,  тел. (05356) 3-14-05.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103, який обслуговується Всеукраїнським контактним центром системи безоплатної правової допомоги. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.