назад

Працівники Подільського центру провели Всеукраїнський урок “Права людини”

balta  3З нагоди 70-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини та в рамках проведення Всеукраїнського тижня права працівники Подільського місцевого центру з надання БВПД провели в освітніх закладах північних районів Одещини Всеукраїнський урок “Права людини”.

У навчально-виховному комплексі «Балтська ЗОШ № 1 І-ІІІ ст. ім. О. Гончара — ліцей» 10 грудня 2018 року відбувся Всеукраїнський урок “Права людини”. Захід проводився за ініціативи Балтського бюро правової допомоги спільно з представниками Балтського РВ філії Державної установи “Центр пробації” в Одеській області.

Заступниця начальника Балтського бюро правової допомоги Ірина Бондар розповіла учням 3-Г класу про історію проголошення 10 грудня 1948 року Генеральною Асамблеєю ООН «Загальної декларації прав людини». Юрист повідомила, що потреба в прийнятті міжнародного акту щодо прав людини виникла після Другої світової війни. Перша стаття Декларації проголошує, що всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах. Вони обдаровані розумом і совістю й повинні діяти один щодо іншого відповідно до духу братерства.

balta  3

Враховуючи вікову групу, Ірина Бондар провела школярам урок-тренінг “Дерево наших прав”. Фахівчиня пояснила дітям, що таке права людини, чому потрібно поважати права інших людей, що таке Організація Об’єднаних Націй та в якому основному документі закріплені права людини.

Керівниця бюро підготувала на урок “Дерево прав людини». На гілках дерева кожен з дітей розмістив заздалегідь приготовлені “долоні” з кольорового паперу з написаними на них правами людини. Діти підходили до “дерева”, прикрашали його “долоньками” та пояснювали іншим, які права вони записали і чому вони вважають ці права найважливішими.

balta

Представниця відділу пробації Інна Сорочинська нагадала дітям про те, що у всіх людей крім прав є ще й відповідні обов’язки та разом з дітьми перелічила їх.

“Дерево прав” залишилось дітям в якості декорації в класі та нагадування щодня про їхні права.

В Савранському районі Всеукраїнський урок «Права людини» проводився для учнів Савранського професійно-технічного аргарного училища.

Урок провела начальниця Савранського бюро правової допомоги Олена Шавловська спільно з вчителем правознавства.

Savran 17.12. 4

Savran  2

Учні прослухали передісторію проголошення Загальної декларації прав людини та переглянули відеоролик «Декларація прав людини. Кожне слово оплачене жертвами».

В продовження лекції учні ознайомилися основними положеннями Загальної декларації прав людини. Представниця бюро нагадала учням їх права та обов’язки, ознайомила з порядком отримання безоплатної правової допомоги та про їх право на отримання такої допомоги.

Керівниця Миколаївського бюро правової допомоги Людмила Капустян відвідала 10 грудня 2018 року КЗ «Миколаївська спеціальна загальноосвітня школа І-ІІ ступенів”.

Представниця бюро спільно з фахівчинею із соціальної роботи Миколаївського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Анною Войченко провели для учнів 7-9 класів Всеукраїнський урок “Права людини”.

mykola 1

В рамках заходу Людмила Капустян розповіла учням про те, що права людини – це можливості, які необхідні людині для існування й розвитку і що права людини є невід’ємними.

Юрист звернула увагу на те, що захист прав та інтересів дитини є одним з пріоритетних завдань держави, адже ставлення до дітей, їхніх прав і свобод, повага до їхньої людської гідності як найточніше відображають рівень гуманності й цивілізованості суспільства. Повідомила, що усі діти мають право на отримання безоплатної правової допомоги та розповіла як отримати таку допомогу та куди необхідно звертатись.

Діти отримали інформаційні буклети «Твої права – твій надійний захист», «Протидія насильства в шкільному середовищі» та інші.

Безоплатну правову допомогу можна отримати:

Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: вул. Соборна, 194-а, м. Подільськ, Одеська область.

  • Ананьївське бюро правової допомоги: м. Ананьїв, вул. Незалежності, 20, каб.6. Тел: (04863) 2-22-26
  • Балтське бюро правової допомоги: м. Балта, вул. 30 років Перемоги, 24. Тел: (04866) 2-20-02
  • Кодимське бюро правової допомоги: м. Кодима, вул Соборна, 88, каб.13. Тел: (04867) 2-15-12
  • Любашівське бюро правової допомоги: смт Любашівка, вул. Софіївська, 47, каб.1, 2. Тел: (04864) 2-22-02
  • Миколаївське бюро правової допомоги: смт Миколаївка, вул. Незалежності, 71а, каб. 21. Тел: (04857) 2-20-00
  • Окнянське бюро правової допомоги: смт Окни, вул. Комарова, 2, каб. 15. Тел: (04861) 2-20-20
  • Савранське бюро правової допомоги: смт Саврань, вул. Соборна, 9, каб.15. Тел: (04865) 3-31-03
  • Ширяївське бюро правової допомоги: смт Ширяєве, вул. Соборна, 158. Тел: (04858) 2-22-22

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.