назад

Працівники Регіонального центру з надання БВПД долучилися до мобільного інформування та представили успішні кейси захисту громадян

viz 5    22-23 серпня Закарпаття з робочим візитом відвідала заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації Олена Сукманова, яка провела прийом громадян в Ужгородському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги та долучилася до правопросвітницьких заходів в Ужгороді.

    Зокрема, 22 серпня, у рамках роботи мобільної точки доступу до безоплатної правової допомоги, на площі Театральній відбулося вуличне інформування ужгородців щодо пілотних проектів Мінюсту та послуг, які надає юстиція. Оглянули, як працює мобільний інформаційний пункт заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова, заступник міського голови Ужгорода Ігор Фартушок та начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Руслана Натуркач. Про право громадян на безоплатну правову допомогу перехожих інформували фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області та Ужгородського місцевого центру. Упродовж акції Олена Сукманова розповіла учасникам заходу, представникам ЗМІ та ужгородцям про початок роботи загальнонаціонального правоосвітнього проекту «Я маю право!».

viz 2
    Під час проведення спільного прийому громадян в Ужгородському місцевому центрі БВПД О.Сукманова, начальник ГТУЮ у Закарпатській області Р.Натуркач та директор Регіонального центру з надання БВПД В.Попадинець надали правові консультації 6 громадян з питань права власності на нерухоме майно та землю, незаконного відчуження нежитлового приміщення, виселення з власного житла тощо.

viz 3
    Заступник міністра юстиції також відвідала Закарпатський обласний спеціалізований дитячий пульмонологічний санаторій «Малятко», де фахівці ГТУЮ у Закарпатській області, Регіонального центру з надання БВПД та Ужгородського місцевого центру провели для вихованців закладу лекцію «Права дитини».

viz 4
    Під час підсумкової прес-конференції в Закарпатській ОДА Олена Сукманова поінформувала присутніх, що нині Мінюст активізує антирейдерську діяльність, проте на Закарпатті таких проблем наразі немає, тому головним завданням залишається правопросвітництво. Про нові підходи, бачення та системні зміни в роботі Міністерства юстиції розповіла Руслана Натуркач, яка наголосила, що нині найдієвішим інструментом у захисті прав українських громадян є система безоплатної правової допомоги. Василь Попадинець розповів про основні результати діяльності Регіонального центру, зазначивши, що з початку 2017 року вже зареєстровано понад 6000 звернень громадян до бюро правової допомоги та місцевих центрів. Позитивом діяльності центрів є низка успішно вирішених справ клієнтів, деякі з яких В. Попадинець презентував учасникам прес-конференції.

viz 5
    Присутні клієнти, які отримали дієву правову безоплатну допомогу, розповіли свої історії та висловили вдячність системі бпд та правозахисникам, які допомогли їм у скрутній життєвій ситуації.
Приміром, мешканець Мукачева Василь Синетар, який звернувся до Мукачівського МЦ з надання БВПД з питання заміни газового лічильника, задоволений роботою центру у вирішенні його питання.

viz 6
    Правозахисник системи БПД допоміг учаснику АТО Валерію Опаленику встановити факт отримання травми під час бойових дій для визначення групи інвалідності та отримати компенсацію за втратою працездатності .
   Матері 5 дітей, Вікторії Подолі, за допомогою адвоката вдалося отримати рішення суду, яким відмовлено банку у стягненні з неї як з поручителя 712 тисяч гривень. В аналогічній ситуації опинився і мешканець Мукачева Іван Туряниця, з якого банк намагався стягнути як з поручителя понад 91 тисячу гривень. Завдяки професійним діям правозахисника судом першої та апеляційної інстанцій прийнято рішення про відмову у позовних вимогах банку.
    Адвокат Оксана Андрейкович зазначила, що чимало наших співвітчизників отримали можливість захистити свої права саме завдяки створенню системи безоплатної правової допомоги.