назад

Участь в заходах з нагоди Дня Державного Прапора України в Шостці

ShM 2017 08 23 den prapora 123 серпня виконуючий обов’язки директора Шосткинського місцевого центру Катерина Мірошниченко та працівники центру взяли участь в заходах з нагоди святкування Дня Державного Прапора України. Просвітницькі тематичні заходи були спрямовані на формування правової культури населення в відношенні до державної символіки, присвячених історії становлення та утвердження державних символів України, вивченню їхнього статусу та функцій.

Цього дня була проведена церемонія підняття Державного Прапора України в місті Шостка за участю представників органів місцевого самоврядування, працівників Шосткинського місцевого центру, представників громадських організацій, місцевих осередків політичних партій, діячів науки та культури.

«Відзначення Дня Державного прапора України формує основи правової свідомості населення, є взірцем поваги до державним символів України та джерелом знань про конституційні права та обов’язки», – зазначила Катерина Мірошниченко під час свого виступу.

ShM 2017 08 23 den prapora 2

«4 серпня 1991 р. Верховна Рада України ухвалила Акт проголошення незалежності України. Цього ж дня Верховна Рада України прийняла постанову, якою постановила: 24 серпня 1991 р. проголосити Україну незалежною демократичною державою. Для юристів України від цієї дати починається відлік застосування на території України винятково чинних її Конституції, законів, постанов Уряду та інших актів законодавства, оскільки вищевказана Декларація проголошує право України на законодавство, управління та юрисдикцію в межах усієї державної території. Саме з цією метою останнім часом прийнято багато законів. Зокрема, це – Закони України «Про безоплатну правову допомогу», та інші. На виконання Закону України «Про безоплатну правову допомогу» з 1 липня 2015 року в України створені й діють понад 100 Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, з 1 вересня2016 року 423 бюро правової допомоги», – розповіла Юлія Зацаринна.

Цього ж дня відбулися урочистості покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків видатним діячам українського державотворення в м. Шостка за участю міського голови, голів районної ради, райдержадміністрації, представників громадських, організацій, політичних партій.

 

Нагадаємо, що Шосткинський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, т. (05449) 7-30-94, 7-28-05.