назад

Працівники Савранського бюро правової допомоги приєднались до відзначення Міжнародного дня молоді

den molodi savran 711 серпня 2017 року, напередодні відзначення Міжнародного дня молоді,  працівники Савранського бюро правової допомоги Вадим Гречаний та Олена Шавловська провели для молоді Савранщини інформаційний захід, який відбувся в приміщенні Молодіжного центру «Нове покоління».

Працівники бюро ознайомили молодих людей, що 17 грудня 1999 року завдяки резолюції Генеральної Асамблеєї ООН був створений Міжнародний день молоді. Ідея щодо створення такого свята надійшла від Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді, що відбулася в Лісабоні роком раніше. Перший Міжнародний день молоді почав святкуватися з 2000 року, 12 серпня.

Свято Міжнародного дня молоді дуже важливе, адже саме молодь повинна сприяти боротьбі з неграмотністю, безробіттям, бідністю, хворобами тощо.

За статистикою, зараз, у віці до 25 років, живе понад 3 мільярди осіб. Молоді люди займають четверту частину всього працюючого населення, але майже половина з них безробітні. Близько 500 тисяч живуть в бідності, понад 100 тисяч дітей не відвідують школи. І приблизно 7 тисяч щодня заражаються СНІДом. 

У всьому світі в цей день проходить безліч різноманітних заходів: концерти, флеш-моби, виставки, конференції і семінари. Щороку Міжнародний день молоді присвячують новій темі, яка вказує на головні проблеми сучасного суспільства, що стосуються молодих людей. Під час проведення конференції та семінарів намагаються знайти вирішення цих проблем і допомогти молодим людям усього світу.

Працівники Савранського бюро правової допомоги, приєднавшись до Міжнародного свята, ознайомили присутніх молодих жителів Савранщини, що задля захисту своїх прав та інтересів вони можуть звернутися до Савранського бюро правової допомоги, де їм нададуть кваліфіковану первинну правову допомогу допомогу — правові консультації та роз’яснення. До того ж правники повідомили про можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги — послуг адвоката або працівника бюро за рахунок коштів держави. Всі бажаючі отримали інформаційні брошури «Бюро правової допомоги: ваш юридичний провідник»,  практичні посібники «Адвокат в кишені» та «Притягнення до адміністративної відповідальності».

По закінченню лекції працівники бюро та молоді люди провели на вулицях Саврані флешмоб з інформування місцевих жителів та гостей селища про систему безоплатної правової допомоги та можливість її отримання в Савранському бюро правової допомоги.

Працівники Савранського бюро правової допомоги завітали у відділ культури Савранської РДА, де розмістили інформаційні брошури про безоплатну правову допомогу в Україні.

den molodi savran 1

den molodi savran 2

den molodi savran 3

den molodi savran 4

den molodi savran 5

den molodi savran 6

den molodi savran 7

—–

Савранське бюро правової допомоги: 

смт Саврань, вул. Соборна, 9, каб. 6,15. Тел.: (04865) 3-31-03

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103