назад

Працівники Шосткинського місцевого центру провели тренінг для посадових осіб Миронівської сільської ради

ShM 2017 08 28  mironivka trening 128 серпня з метою поширення позитивного досвіду системи безоплатної правової допомоги серед органів місцевого самоврядування інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна для посадових осіб Миронівської сільської ради провела тренінг «Роль та місце сільських параюристів в організації наданні безоплатної первинної правової допомоги».

У ході тренінгу Юлія Зацаринна розповіла про місце , роль та задачі сільських правових консультантів (параюристів) в організації і наданні первинної правової допомоги сільському населенню, обов’язки параюриста, форми надання правової допомоги сільськими параюристам.

«Сільські параюристи відіграють важливу в роль в організації надання безоплатної первинної правової допомоги, адже безоплатна правова допомога жителям сільських громад має такі завдання: запобігання появі спорів у майбутньому, формування правової культури і повагу до прав людини, а також нетерпимість до проявів корупції у жителів сіл; підвищення рівня правової обізнаності», – акцентувала присутніх фахівець центру Юлія Зацаринна.

ShM 2017 08 28  mironivka trening 2

Працівники сільської ради активно брали участь в обговоренні проблемних питань, висловлювали свої позиції щодо ролі сільських параюристів в організації надання безоплатної правової допомоги на території Миронівської сільської ради, впливу на життя громади в довгостроковій перспективі.

Після завершення тренінгу спеціаліст центру Юлія Зацаринна провела робочу зустріч з головою сільської ради щодо створення дистанційного пункту консультування та провела вуличне інформування щодо реалізація права громадянина на безоплатну правову допомогу.

Довідково

Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4.

Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.