назад

Взаємодія з органами прокуратури при розгляді звернень громадян

gol

Вчора, 28 серпня, у приміщенні Прокуратури Рівненської області відбувся семінар на тему «Питання організації роботи, документування діяльності та обліку роботи зі зверненнями. Проблемні питання щодо особистого прийому громадян, розгляду звернень та запитів в органах прокуратури Рівненської області».

З метою висвітлення питання порядку реалізації права на безоплатну правову допомогу та розгляду звернень про надання БПД участь у семінарі взяв директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Овдіюк.

Зокрема, Василь Овдіюк зупинився на питанні взаємодії системи безоплатної правової допомоги з органами прокуратури для забезпечення конституційних прав громадян у кримінальних провадженнях. Це стосується як і досудового слідства, так і розгляду кримінальних справ у судах, зокрема, шляхом своєчасного залучення захисника.

1

Окрім того, директор Регіонального центру закцентував увагу на забезпеченні прав затриманих на своєчасну правову допомогу, своєчасне направлення повідомлення про затримання особи та допуск адвоката до затриманого громадянина.

Також Василь Овдіюк розповів учасниками семінару про організацію надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги у місцевих центрах та бюро правової допомоги, наголосивши, що отримати безоплатні правову консультації та роз’яснення можуть усі без винятку громадяни України. Особливу увагу директор РЦ звернув на питанні прийняття рішень про надання БВПД, а також представництва інтересів громадян як адвокатами, так і фахівцями відділів представництва у місцевих центрах.

2

Висвітлюючи питання взаємодії з органами прокуратури під час розгляду звернень громадян, Василь Овдіюк наголосив на тому, що для надання БВПД необхідно перенаправляти лише тих громадян, які належать до вразливих категорій та мають право на таку допомогу.

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).