назад

Працівники Шосткинського місцевого центру відвідали села Усок та Паліївка Ямпільського району

160118 11Виїзний прийом громадян на базі Усоцької та Паліївської сільських рад 16 січня 2016 року здійснили в.о. начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Наталія Олійник, головний спеціаліст попередньої роботи з клієнтами Володимир Потапов, начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ольга Правосуд та головний спеціаліст цього ж відділу Юлія Зацаринна.

Мета виїзного прийому – забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги мешканцям віддалених населених пунктів Ямпільського району.

Усім мешканцям громади, що звернулися, були надані ґрунтовні роз’яснення та відповіді. В ході зустрічі було надано юридичні консультації та рекомендації щодо першочергових дій по таким питанням: оформлення права власності на будинок, отримання пільг та забезпечення житлом багатодітних сімей, строк прийняття спадщини, оформлення земельних паїв тощо.

160118 12

              У ході виїзного прийому інтегратори центру Ольга Правосуд та Юлія Зацаринна провели робочі зустрічі з секретарем Усоцької сільської ради Ніною Гайворонською та головою Паліївської ради Олександром Тимошиком. Вони обговорили питання співпраці щодо інформування жителів територіальної громади про можливості вирішення їх проблем у правовий спосіб, про перспективу        прийняття програм розвитку безоплатної правової допомоги на території їх населених пунктів, а також підвищення рівня правової освіти та формування правосвідомості жителів громади.

               За результатом зустрічі було досягнуто домовленості подальшої співпраці, що спрямована на розвиток та популяризацію системи безоплатної правової допомоги в селах Усок та Паліївка, а також створення належних умов для забезпечення доступу мешканців сільської місцевості до безоплатної правової допомоги.