назад

Працівники Верхньодніпровського бюро правової допомоги провели семінар – тренінг з вихованцями Верхньодніпровського будинку – інтернату «Що треба знати, коли вас затримала поліція»

14370188 644669922374911 7275822678458005447 n21 вересня 2016 року, у приміщенні Верхньодніпровського будинку-інтернату, за підтримки адміністрації закладу, учням 8 класу було роз’яснено їх права та обов’язки під час затримання та допиту. Через приклади, працівники бюро разом із присутніми проаналізували  правові ситуації, пов’язані з правами та обов’язками працівників поліції щодо неповнолітніх.

Співробітники бюро  надали вихованцям закладу роз’яснення щодо роботи системи безоплатної правової допомоги, новостворених бюро правової допомоги, повідомили, яким чином незахищені верстви населення можуть отримати безоплатну правову допомогу.

Під час заходу серед присутніх було розповсюджено інформаційні буклети, та надані  контакти Верхньодніпровського бюро правової допомоги та Дніпродзержинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Дуже важливо, щоб така вразлива категорія як діти відчували себе захищеними, тому працівники Верхньодніпровського бюро правової допомоги й надалі надаватимуть дітям та їх опікунам можливість дізнаватись про свої права наотримання безоплатної правової допомоги.

Нагадуємо, що бюро правової допомоги створюються у кожному районі, та місті обласного значення як структурні підрозділи місцевих центрів. У містах, де вже діють 100 місцевих центрів, ці функції вже виконуються місцевими центрами. Один із таких центрів знаходиться у м. Кам’янське, а його структурні підрозділи знаходяться у м. Верхньодніпровську, смт. Кринички, смт. Петриківка. 

Кожне з вищеназваних бюро було урочисто відкрито першого вересня представниками Дніпродзержинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У Верхньодніпровську захід відбувся за підтримки райдержадміністрації, за адресою пр-т Шевченка, 21.

Бюро правової допомоги це пряме розширення доступу до правосуддя для пересічних громадян, кожен бажаючий має право звернутися до установи і отримати безоплатну правову допомогу згідно з відповідним Законом України. Відповідно до закону таке право мають: малозабезпечені особи, інваліди, діти-сироти, особи, які претендують на статус біженця, особи, які мають особливі заслуги перед батьківщиною, тощо. 

По друге — це активне правопросвітництво громадян на рівні територіальної громади, зручна точка доступу до електронних сервісів Мін’юсту, прийом звернень щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги та безпосереднє здійснення представництва інтересів клієнта у суді.

Верхньодніпровське бюро правової допомоги Дніпродзержинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: Верхньодніпровськ, пл. О. Поля, б.3, к.11.

Графік роботи: Понеділок-П’ятниця з 08:00 до 17:00.

Контактний номер телефону бюро: (05658) 6-07-00

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія, зателефонувавши на яку можна дізнатися адреси центрів та бюро в усіх регіонах України – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).

{gallery}news/201609/21092016{/gallery}