назад

Працівники Зіньківського бюро правової допомоги надають адресну безоплатну правову допомогу

Adresna dopomoga 07.08.2017

В рамках реалізації Програми правової освіти населення Шилівської сільської ради Зіньківського району на 2017-2020 роки, 07 серпня 2017 року начальник Зіньківського бюро правової допомоги Сергій Корнійко надав адресну безоплатну правову допомогу малозабезпеченій особі похилого віку,  жительці села Шилівка Зіньківського району Марії Косяк.

         Марія Косяк звернулася до Зіньківського бюро правової допомоги з питанням апеляційного оскарження рішення суду першої інстанції стосовно визнання за особою права власності на частину житлового будинку.

         Керівник бюро роз’яснив, що відповідно до статті 294 Цивільного кодексу України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення. Сергій Корнійко також пояснив, що право власності вважається набутим правомірно, якщо інше прямо не випливає із закону або незаконність набуття права власності не встановлена судом.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни можуть, звернувшись до Зіньківського бюро правової допомоги за адресою: м. Зіньків, вул. Воздвиженська, 64, тел.: 3-34-74, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).