назад

Працював мобільний консультаційний пункт для жителів села Рогізки Щорського (Сновського) району

150616 115 червня 2016 року з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги населенню, яке проживає в сільській місцевості, директор Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анатолій Єрмоленко, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Дмитро Сенченко та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Альона Римар здійснили робочий виїзд до с. Рогізки Щорського (Сновського) району Чернігівської області, де провели прийом та консультування громадян.

Враховуючи, що село Рогізки територіально віддалене від міста Мена і має незручну транспортну розв’язку, консультування громадян стало бажаним.
150616 3Для того, щоб більше дізнатись про проблемні питання, які виникають у громади, до участі у даному заході долучився заступник голови Щорської (Сновської) районної ради – Іван Орда, з яким напередодні провів робочу зустріч Анатолій Єрмоленко.
Перед початком заходу директор центру виступив перед громадою села та роз’яснив, що таке вторинна правова допомога, повідомив про категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, ознайомив з порядком її отримання. Також, працівниками Менського місцевого центру всім присутнім було роздано буклети з контактною інформацією про Менський місцевий центр.
150616 2До мобільного консультаційного пункту за правовими роз’ясненнями звернулося 12 осіб, яким надано 18 консультацій. Питання стосувались сфери земельного, цивільного, житлового законодавства. Усім бажаючим, які звернулися за отриманням безоплатної правової допомоги, працівниками центру надано відповідні консультації та роз’яснення.
Крім того, того ж дня начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Альона Римар провела на вулицях села інформування громадян щодо основних завдань та місця розташування Менського місцевого центру, а також про можливість отримати юридичну консультацію у мобільному пункті сільської ради.
По закінченню роботи виїзного консультаційного пункту, Анатолій Єрмоленко провів робочу зустріч з головою Рогізківської сільської ради Тамарою Семенок. Під час розмови надано інформацію про діяльність Менського місцевого центру та основи безоплатної вторинної правової допомоги.
Результатом робочого відрядження стала домовленість про співпрацю та попередня узгодженість щодо направлення до Менського місцевого центру осіб, які можуть скористатися безоплатною вторинною правовою допомогою.