назад

Права людини починаються з прав дитини

101020


Знайте, що усі ви рівні, від народження в правах,

І людина – змалку вільна, наче в небі синім птах.

       30 січня 2018 року головним спеціалістом відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олегом Іваницьким проведено тематичні лекції для майбутніх випускників Мелітопольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №25 Мелітопольської міської ради, а саме для учнів 9-11 класів.

       Головними темами заходу були: «Конвенція прав дитини» та «Освіта». В ході проведення лекції фахівець місцевого центру ознайомив учнів з основними положеннями та  завданнями «Конвенції про права дитини». Цей документ створений для того, щоб захистити дітей і надати якнайкращі умови для розвитку та реалізації їх прав. В Конвенції підкреслюється, що діти мають право на свою думку и на те, щоб при вирішенні будь-яких питань, стосовно них, їх інтереси враховувались якнайкраще.     

       У зв’язку з тим, що слухачами лекції були майбутні випускники,  більшу увагу було зосереджено на роз’яснені норм Закону України «Про освіту». Школярів було проінформовано, що кожен має право на якісну та доступну освіту та право здобувати освіту впродовж усього життя, право на доступність освіти, право на безоплатну освіту у випадках і порядку, визначених Конституцією та Законами України. Було роз’яснено про види освіти та основні етапи проходження Зовнішнього незалежного оцінювання.

Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Мелітополь, вул. Вакуленчука, 99. Телефони: (0619)43-00-58; (0619)43-00-59 та  096-523-98-55