назад

ПРАВА ЛЮДИНИ — УЧНЯ І ГРОМАДЯНИНА

Жилко Зоряна. Лекція у школі. 319 вересня 2016 року в приміщенні Залізницького навчально-виховного комплексу (Любешівський район, село Залізниця) заступником начальника Любешівського бюро правової допомоги Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Зоряною Жилко було проведено зустріч із учнями 10-11 класів.

В ході зустрічі Зоряною Жилко було прочитано лекцію на тему “Права дитини — учня і громадянина”, в ході якої роз’яснено про права та обов’язки учнів відповідно до положень Конституції України, Закону України “Про освіту”, Закону України “Про загальну середню освіту” тощо.

Зокрема, закцентовано увагу учнів на принципах безоплатності та доступності освіти, принципі заборони дискимінації за будь-якою ознакою тощо.

Жилко Зоряна. Лекція у школі. 2

В ході заходу заступник начальника Любешівського бюро правової допомоги Зоряна Жилко також розповіла школярам про роботу Любешівського бюро правової допомоги зокрема та систему безоплатної правової допомоги в Україні в цілому. Поміж іншого учням було роз’яснено що таке безоплатна правова допомога, які правові послуги включає безоплатна правова первинна та вторинна допомога, які алгоритми отримання такої допомоги та хто може звернутися за такою допомогою.

Жилко Зоряна. Лекція у школі. 1

Наприкінці заходу заступник начальника Любешівського бюро правової допомоги Зоряна Жилко відповіла на запитання учнів.