назад

Права та обов’язки кожного обговорили зі старшокласниками Старокостянтинова

Чи залежать права людини від її статі та що означає поняття «гендерна рівність» – такі питання порушила під час зустрічі зі старшокласниками Олександра Боровик, юристка Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Урок гендерної рівності під назвою «Права та обов’язки кожного з нас» провела заступниця начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД Олександра Боровик для учнів 10-го класу Старокостянтинівської загальноосвітньої школи №8. Захід відбувся на базі Центру розвитку та підтримки громадських ініціатив «Агенція змін».

«Мета нашої розмови – виховання у школярів поваги до прав людини, формування правової культури, надання дітям інформації з важливих питань, які стосуються поняття гендеру», – зазначила Олександра Боровик.

Зі школярами обговорили, що означають поняття «гендер» та «гендерна рівність», наголошуючи на тому, що чоловіки й жінки в сучасному світі мають рівні права, можливості та обов‘язки. Юристка місцевого центру вказала на необхідність відмовитись від стереотипів, що склалися в суспільстві стосовно ролей чоловіка і жінки.

«Гендерна рівність означає надання рівних можливостей чоловікам та жінкам, хлопчикам та дівчаткам в усіх сферах громадського і приватного життя», – акцентувала Олександра Боровик.