назад

Права жінок в Україні та гарантії їх захисту

SuM 171030 01Тема забезпечення рівноправ’я чоловіків та жінок на сьогодні  є невичерпною, та й в Україні залишаються стереотипи стосовно ролі жінки в суспільстві. Актуальність питання об’єднало за круглим столом представників органів юстиції, центру правової допомоги та громадські організації.

Координатором заходу, присвяченому правам жінок в Україні, виступило Головне територіальне управління юстиції в Сумській області. З вітальним словом до присутніх звернулася Наталія ДУДНІКОВА, заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації.

SuM 171030 02

Про гарантії соціального захисту жінок та стан їх дотримання в Сумському регіоні розповіла Валентина СОБОЛЄВА, начальник відділу соціальних гарантій Департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА. Були прокоментовані стандарти соціального законодавства.

SuM 171030 03

SuM 171030 04

Наталія ГІРІЧ, начальник відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління державної виконавчої служби, говорила про аліментні зобов’язання , механізм стягнення аліментів, новели законодавства, розкрила роль державної виконавчої  служби  в примусовому стягненні аліментів.

SuM 171030 05

SuM 171030 06

Директор Сумського місцевого центру з надання БВПД Валентина ТРОШЕЧКО ознайомила присутніх з роботою Центру в напрямку надання правової допомоги жінкам. У рейтингу питань перевагу займають такі: аліментні зобов’язання, розлучення, позбавлення батьківських прав, звільнення з роботи та інші питання соціального захисту. Результатом роботи Центру є прогресивно зростаючий відсоток звернень. За кількісними показниками за період роботи Центру звернулося 60,1% жінок та 39,9 % чоловіків. Кожен клієнт, який звертається до Сумського місцевого центру з надання БВПД отримав правову консультацію, а за потреби кваліфіковану правову допомогу.

SuM 171030 07

Валентина ТРОШЕЧКО наголосила на необхідності співпраці в напрямку правового захисту жінок в нашій державі.

SuM 171030 08

Члени громадської організації Сумський міський гендерний центр Олена ГОНЧАРЕНКО та Анна ПРИХОДЬКО з теоретичної точки зору розкрили особливості гендерного аспекта, а саме: аналіз законодавства, формування гендерної культури, розподіл ролей чоловіка та жінки в державі – суспільстві – сім’ї.

 

SuM 171030 09