назад
31.03.17

Правник системи БПД розкрила студентам секрети адвокатської майстерності

17218587 1281347948608968 1576652153709675321 oВ середині березня 2017 року для студентів другого курсу Донецького юридичного інституту МВС України було проведено незвичайну лекцію.  Адвокат Олена Шафранова, яка активно співпрацює з системою безоплатної вторинної правової допомоги, поділилась з майбутніми правниками секретами адвокатської майстерності.

Фахівець з правознавства вважає, що юрист – не той, хто знає все, а той, хто знає, де шукати. “Нормативна база сайту Верховної Ради України  та Єдиний державний реєстр судових рішень – це ті  місця, де можна знайти і нормативну базу, і приклади застосування її на практиці. Тому дуже важливо навчитись вправно користуватись зазначеними ресурсами”, – зазначила пані Олена. Вона також показала студентам на практиці, як знайти необхідний документ, як користуватись правилами пошуку на сайті ВРУ та знаходити усі пов’язані з певним законом нормативні документи, необхідну редакцію документа, термінологію.

Олена Шафранова розповіла, що знаючи певні професійні секрети можна набагато швидше відшукати потрібну інформацію. Так, тільки з Кодексом законів про працю пов’язано 3774 документи. Усіх їх можна переглянути у вигляді структурованого списку за державними та міжнародними видавниками, видами, роком прийняття тощо. Єдиний державний реєстр судових рішень – автоматизована система збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень. У ньому можна знайти будь-яке прийняте судове рішення чи ухвалу: за номером та датою, за контекстом, назвою суду, прізвищем судді тощо. Зазначені знання допоможуть майбутнім юристам вправно користуватись існуючими базами даних для ефективного захисту прав людей.

“Адвокат – це не лише заробіток, це внутрішнє бажання захистити людину, адже часто від дій юристів та адвокатів залежить її подальша доля. Хотіти і робити свою справу добре незалежно від розміру прибутку – саме ця мета іноді допомагає знаходити успішні шляхи рішення проблем громадян”, – наголосила Олена Шафранова.  

А Любов Князькова, доцент кафедри загально-правових дисциплін, присутня на лекції, зазначила, що незважаючи на те, де по закінченні навчання будуть працювати сьогоднішні студенти, головне, щоб їх діяльність і справді була правоохоронною та правозахисною.

Нагадуємо, що Перший криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою:м. Кривий Ріг, вул. Качалова, 2, тел. 056-405-54-04; (098)040-83-70.

Дізнатись адреси бюро та інших центрів, де можна отримати безоплатну правову допомогу, ви можете за телефоном гарячої телефонної лінії0-800-213-103.

{gallery}news/2017/03/22{/gallery}