назад

Правники Криничанського бюро правової допомоги домоглися встановлення факту батьківства

viber imageДо Криничанського бюро правової допомоги звернувся Василь Г* у сім’ї якого сталося нещастя – померла дружина. Оскільки  шлюбні відносини між ними не було юридично оформлено, чоловік зіштовхнувся з проблемою встановлення батьківства над своїми малолітніми дітьми, які носять прізвище матері.

Діяти було необхідно якнайскоріше, адже дітей могли розлучити з батьком. Надія Федориненко, начальник Криничанського бюро правової допомоги, проконсультувала громадянина та  допомогла зібрати необхідні документи для заяви про встановлення факту батьківства. А також одразу склала відповідну заяву до суду.

У результаті суд ухвалив рішення на користь Василя Г*. Таким чином факт батьківства було встановлено і діти залишились зі своїм батьком. А вдячний клієнт опублікував у місцевій газеті «Нові рубежі» подяку фахівчині бюро за оперативну та професійну допомогу.

Проблема встановлення родинних відносин є досить поширеною, адже у людини можуть виникати спори щодо спадщини, права на пенсію, одержання компенсацій та інше. Нижче наведено порядок та правові підстави встановлення факту родинних правовідносин, які можуть стати у нагоді кожному.

Отже, для встановлення факту родинних відносин особа має звернутися із заявою про встановлення факту родинних відносин до суду. До відповідної заяви необхідно додати докази, що підтверджують факт родинних відносин (це можуть бути сімейні фотографії, виписки з домових книг, автобіографії тощо), довідку РАЦСу про неможливість поновлення втрачених записів, пояснення свідків та квитанцію про сплату судового збору.

Треба знати, що у теорії права родинні відносини визначаються як кровний зв’язок між людьми, з наявністю якого закон пов’язує виникнення, зміну чи припинення прав та обов’язків. Слід зауважити і те, що стосунки між чоловіком і дружиною не є родинними.

Для  того, щоб отримати більш детальну консультацію з даного чи будь-якого іншого питання правового характеру, допомогу у складанні процесуальних документів слід звернутися до бюро або місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Дізнатися розташування найближчого до вас бюро або місцевого центру з надання БВПД  можна за телефоном гарячої лінії 0 800 213 103 

{gallery}news/2017/11/7{/gallery}