назад

Правники Миколаївського бюро правової допомоги проконсультували внутрішньо переміщених осіб щодо виплат пенсій

Mykolayivka28 лютого 2017 року на базі Миколаївського сектору Березівського об’єднаного управління Пенсійного Фонду України в Одеській області (смт Миколаївка, вул. Незалежності, 71) відбувся інформаційний захід “Здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам”, який провели заступник начальника Миколаївського бюро правової допомоги Світлана Величко та начальник відділу з виплати пенсій Оксана Кідготько.

Двом переселенцям — пенсіонерам, 1939 року народження, які були присутні на семінарі, фахівці роз’яснили положення Постанови КМУ від 08 червня 2016 р. №365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам», якою затверджено порядок відновлення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам та порядок здійснення контролю за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання/перебування.

Світлана Величко та Оксана Кідготько ознайомили пенсіонерів стосовно виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам, згідно до  постанови Кабінету Міністрів України від 14.03.2016 № 167. Починаючи з 01 липня 2016 року виплата пенсій всім внутрішньо переміщеним особам здійснюватиметься виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства “Державний ощадний банк України”.

Mykolayivka 1

Для забезпечення виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам Ощадбанком здійснюється емісія платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, із зазначенням на них графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису. Такі платіжні картки видаються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року № 509 “Про облік внутрішньо переміщених осіб” (зі змінами) та Порядку емісії платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 08 квітня 2016 року № 7-1. При цьому у разі одержання особою платіжної картки, яка одночасно є пенсійним посвідченням, пенсійне посвідчення звичайного зразка не видається.

Тим внутрішньо переміщеним особам, які вже обслуговуються в установах Ощадбанку, необхідно звернутися до органів Пенсійного фонду за місцем проживання з метою складення заяви на виготовлення електронного пенсійного посвідчення. При собі  потрібно мати: паспорт, пенсійне посвідчення, ідентифікаційний номер, довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, фото (3 x 4).

Виготовлення електронного посвідчення здійснюється на підставі заяви пенсіонера, поданої до Пенсійного фонду України за місцем проживання, протягом 30 робочих днів із дня прийняття такої заяви.

Вирішення правових питань та проведення право просвітницьких заходів для громадян зі статусом внутрішньо переміщених осіб є пріоритетним напрямком діяльності Котовського місцевого центру та його структурних підрозділів — бюро правової допомоги. 

Довідково.

Безоплатну правову допомогу можна отримати в Котовському місцевому центрі з надання БВПД за адресою: м. Подільськ, вул. Соборна, 194-а або за місцем проживання заявників в районах, де діють структурні підрозділи центру — бюро правової допомоги.