назад

Правники Нікопольського місцевого центру роз’яснили нюанси реєстрації громадських формувань

25 09 2017 Покров ЦНАП25 вересня 2017 року у м. Покров пройшов навчальний семінар на тему «Державна реєстрація громадських формувань». Захід було організовано задля покращення  взаємодії Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) м. Покрова та Нікопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у процесі реєстрації громадських формувань. Зустріч відбулась за ініціативи Нікопольського місцевого центру з надання БВПД у рамках проекту «Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань».

У семінарі взяли участь начальник ЦНАП Інна Клочковська, державний реєстратор юридичних та фізичних осіб-підприємців Дар’я Нечипоренко, головний спеціаліст відділу економіки виконкому Станислав Мякотін, а також представники Нікопольського місцевого центру – головний спеціаліст  Володимир Чернишов, начальник Покровського бюро правової допомоги Олена Тимченко.

Учасники семінару обговорили актуальні питання надання адміністративних послуг з державної реєстрації громадських формувань. Так, Володимир Чернишов ознайомив присутніх з основною термінологією, яка використовується у законодавстві – поняттями громадського об’єднання та його видами (громадське об’єднання зі статусом юридичної особи та без такого, громадська спілка та громадська організація), відмінностями між громадськими об’єднаннями та благодійними організаціями.

Олена Тимченко розказала про те, що потрібно знати представнику центру безоплатної вторинної правової допомоги під час проведення державної реєстрації громадських об’єднань. Начальник ЦНАП Інна Клочковська розповіла про взаємодію суб’єктів державної реєстрації з системою безоплатної правової допомоги в частині здійснення прийому документів та видачі оформлених результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських об’єднань.

Слід зауважити, що семінар став важливим кроком для підвищення рівня правових знань працівників ЦНАП та виконкому. Його учасники зможуть в подальшому скористатись отриманою інформацією у своїй щоденній роботі. Принагідно присутні на зустрічі дізнались і про роботу системи безоплатної правової допомоги, а також почули іншу корисну інформацію, пов’язану з діяльністю системи БПД.

Нагадуємо, що Нікопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Нікополь, вул. Івана Богуна, 9,  тел. (0566) 68-75-23, (0566) 68-75-40, МТС +380661773774,

Номер всеукраїнської гарячої лінії системи надання безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.