назад

Правники Нікополя взяли участь у акції до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

01 12 2017 Нікополь флешмоб51 грудня 2017 року у центрі м. Нікополь команда Нікопольського місцевого центру з надання БВПД провела флешмоб приурочений до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. У акції також взяли участь фахівці Нікопольського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники Фонду народонаселення ООН, медичні працівники та співробітники громадської організації «Енергія життя». Під час заходу всі бажаючі могли пройти безкоштовне та анонімне тестування на ВІЛ, отримати консультацію психологів, лікарів, фахівців із соціальної роботи та юристів.

Разом з працівниками Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги фахівці системи БПД організували правовий майданчик на якому кожен міг отримати консультацію юриста. Правову допомогу громадянам надавали начальник відділу правової інформації та консультацій Нікопольського місцевого центру з надання БВПД Станіслав Славиковський та головний спеціаліст відділу правопросвітництва центру Володимир Чернишов. Нікопольці звертались до юристів з різного роду питань, у тому числі і тих, які стосувались права на медичну допомогу хворим на ВІЛ. Фахівці місцевого центру принагідно розповіли громадянам про роботу системи безоплатної правової допомоги в Україні. Городяни також отримали правові буклети та інформаційно-рекламну продукцію про проблеми ВІЛ-інфікування.

Організатори акції мали на меті привернути увагу суспільства до проблеми ВІЛ/СНІДу в Україні. Державні та громадські організації активно допомагають українцям, які живуть з ВІЛ. Але про цю проблему повинно знати якомога ширше коло людей для того, щоб мати змогу вчасно отримати  допомогу, а також знати про свої права та уміти захистити себе та своїх близьких.

Нагадуємо, що Нікопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Нікополь, вул. Івана Богуна, 9,  тел. (0566) 68-75-23, (0566) 68-75-40, МТС +380661773774.

Номер всеукраїнської гарячої лінії системи надання безоплатної правової допомоги 0-800-213-103

{gallery}news/2017/12/02{/gallery}