назад

Правники Павлоградського місцевого центру з надання БВПД організували курси для літніх людей

IMG 20180920 093307Спільно з Університетом III покоління Павлоградський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги на базі Павлоградського територіального центру відкрив курси з правознавства «Громадський радник». Студентами курсу стали люди похилого віку, що виявили бажання покращити свої знання з питань права.

Загалом курс складається з 18 занять, що передбачають різні методи роботи зі слухачами. Для студентів було розроблено робочі зошити з матеріалами для ознайомлення, що будуть доповнювалися новими матеріалами кожної зустрічі.

Перше – вступне – заняття провела директор Павлоградського місцевого центру Оксана Косоног. Студенти дізналися про принцип поділу влади в країні, структуру державного апарату, судову систему України, особливу увагу було приділено джерелам права у Україні та системі нормативно правових актів. Уже після першого заняття слухачі отримали домашнє завдання, яке мають підготувати на наступну зустріч.

«Світ змінюється, законодавство змінюється, тому для цього щоб люди похилого віку могли адаптуватися у сьогоденні та почувати себе у «тренді» ми починаємо цей правопросвітницький курс, який назвали «Громадський радник», – зазначила Оксана Косоног.Ми намагаємося робити навчання цікавим, так, щоб це було позитивно, доцільно. Щоб слухачі курсу могли користуватися знаннями у житті та могли донести отримані знання до оточуючих. Заняття будемо проводити не таким методом як пишемо – слухаємо. Ми навчимо писати позовні заяви, заяви до органів місцевого самоврядування, навчимо захищати свої права. Ми будемо проводити навчання у спосіб діалогів та спілкування, у форматі «ток – шоу».

Нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу ви можете у місцевих центрах та бюро правової допомоги. Павлоградський місцевий центр працює за адресою: м. Павлоград, вул. Полтавська, б. 129, к. 106,308. Графік роботи: понеділок-четверг з 08:00 до 17:00, п’ятниця з 08:00 до 15:45. Контактний номер телефону бюро: (050) 404 10 80, (096) 580 95 86.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2018/09/8{/gallery}