назад

Правники системи БПД допомогли встановити факт народження дитини на тимчасово окупованій території

фото1До Апостолівського бюро правової допомоги звернулась Валентина В*, жителька с. Нива Трудова, яка потребувала допомоги з питання встановлення факту народження її сина на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Як пояснила громадянка, у 2016 році, перебуваючи в місті Ялта, вона народила дитину і отримала документи Російської Федерації про народження. Після виїзду з Криму Валентина В* неодноразово зверталась до органів реєстрації актів цивільного стану стосовно реєстрації народження дитини та отримання свідоцтва про народження громадянина України. Але відповідно до чинного законодавства України це питання мало вирішуватись у судовому порядку. Тобто, шляхом подання до суду заяви про встановлення факту народження дитини на окупованій території відповідно до ст.317 Цивільно-процесуального кодексу України.

Тому Валентина В* звернулась до фахівців Апостолівського бюро правової допомоги, де її проконсультували та допомогли оформити звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Відповідно до доручення Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД інтереси громадянки представляв адвокат Олександр Лепеха. Правник підготував відповідну заяву та 27 лютого 2018 року подав її до Апостолівського районного суду. На підставі рішення суду стало можливим отримання свідоцтва про народження дитини в Апостолівському районному відділі реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ у Дніпропетровській області.

Таким чином, завдяки роботі Апостолівського бюро правової допомоги та допомозі адвоката права маленького громадянина називатись українцем було захищено.

Нагадуємо, що Апостолівське бюро правової допомоги працює за адресою: м.Апостолове, вул.Центральна, 63, а виїзні прийоми проходять в Зеленодольську,Ниві Трудовій та Грушівці. Дізнатись графік прийомів можна за телефоном 05656-9-12-90, 068-208-50-52.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103 (цілодобово та безкоштовно)