назад

Правники здійснили мобільний виїзд до селища Широке

0130 жовтня у Широківському бюро правової допомоги відбувся спільний прийом громадян Широківського району за участі фахівців Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області та очільниці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмили Яцуби.

Прийом широківчан разом з головним фахівцем Другого криворізького місцевого центру з надання БВПД Сергієм Хобтою здійснювали заступник начальника та головний спеціаліст відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації ГТУЮ Кристина Потапова і Юрій Мельниченко.

Питання, з якими зверталися до правозахисників мешканці Широкого та прилеглих сіл, стосувалися успадкування проблемного нерухомого майна, виділення земельної ділянки учасникам АТО. Одна з відвідувачок бюро правової допомоги поскаржилась на незаконне заволодіння й користування її земельною ділянкою сторонньою особою. На всі питання фахівці дали вичерпні відповіді, а вирішення питання з незаконного заволодіння земельною ділянкою знаходиться зараз на особливому контролі як у Регіональному центрі з надання БВПД, так і в управлінні юстиції області.

Нагадаємо, що з серпня по всій Україні запрацювали мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги у рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО» та антирейдерської кампанії Міністерства юстиції. Робочі групи за участі фахівців системи БПД та управління юстиції створено для підвищення рівня правової обізнаності землевласників і землекористувачів про способи захисту їх майнових справ та для надання їм правової допомоги.

Також отримати безоплатну первинну правову допомогу та дізнатись адреси всіх центрів та бюро системи безоплатної правової допомоги України можна  за телефоном гарячої лінії (цілодобово та безкоштовно) – 0-800-213-103.

{gallery}news/2017/11/3{/gallery}