назад

Правники зустрілися аби обговорити актуальні питання

1

Відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України» в Запорізькій області  3 червня 2016 року провело «круглий стіл» на тему: «Сьогодення та майбутнє адвокатури».

У зазначеному заході прийняли участь голова Відділення «Асоціація правників України» в Запорізькій області, адвокат, керуючий партнер АО «Цезар» Сергій Хільченко, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Павло Наливайко, депутат Запорізької обласної ради, заступник директора ТОВ «Юридична компанія «Майстро і Беженар», адвокат Дмитро Майстро, голова Запорізького відділення Всеукраїнської громадської  організації «Асоціація адвокатів України» Маргарита Трипольська, адвокати партнери АО «Цезар» та адвокати, що ведуть приватну практику.

Під час заходу були розглянуті важливі питання. Обговорення змін до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» викликало жвавий інтерес, адже кожного з присутніх хвилює питання посилення гарантій адвокатської діяльності.

Учасники «круглого столу» завзято дискутували щодо монополії адвокатури, адже це актуальне та нагальне питання. Усі мали змогу висловити свою думку з цього приводу.

Зацікавленість викликало питання підвищення кваліфікації адвокатів. Павло Наливайко, на прикладі Регіонального центру з надання БВПД у Запорізькій області, поінформував присутніх щодо програми навчання адвокатів системі БВПД. Кожен із 155 адвокатів, що уклали контракти з Регіональним центром, приймає участь у тренінгах та лекціях. Наразі розпочинає свою роботу унікальна та перша в Україні програма професійної підготовки адвокатів – ініціатива «Адвокат майбутнього».

Як повідомив директор РЦ, зазначена програма буде реалізовуватися за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти та фінансується Урядом Канади. Ініціатива передбачає співпрацю між Канадським бюро міжнародної освіти, Асоціацією правників України, ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» за експертної підтримки Канадської асоціації юристів (CBA) з метою розробки та реалізації програми професійної підготовки адвокатів.  

Під час розгляду питання щодо порушення та захисту прав адвокатів учасники «круглого столу» ділилися власним досвідом, наводили приклади зі своєї професійної діяльності.

Учасники «круглого столу» прийняли рішення усі пропозиції, що були озвучені під час заходу, направити до Всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України» для розгляду та узагальнення з метою подальшого вирішення питання щодо внесення змін до проекту Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

2

3