назад

Тернопільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги про соціальні гарантії учасників АТО

13346833 486850251505936 6809045437147609139 n

Фахівці Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали центри зайнятості  з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги демобілізованих учасників АТО, які перебувають на обліку у зв’язку з безробіттям.

Так, 2 та 3 червня 2016 року  працівники місцевого центру взяли участь у семінарах інформаційного характеру для демобілізованих учасників АТО в Теребовлянському районному та Тернопільському міськрайонному центрах зайнятості.

Директор місцевого центру Юрій Гордєєв розповів присутнім про можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги на яку вони мають право згідно ст.14 Закону « Про безоплатну правову допомогу».

Учасників АТО цікавило питання  порядку  отримання у власність земельної ділянки. Зокрема, чи можуть вони звертатися до будь-якого органу місцевого самоврядування із заявою на виділення землі, чи лише за місцем реєстрації.

Директор місцевого центру пояснив, що у відповідності до Земельного кодексу України, громадяни України можуть звертатись із заявою про виділення земельної ділянки для забудови житлом, до будь-якого ОМС, без прив’язки до місця реєстрації особи.

Окрім цього, учасники семінару запитували чи мають вони право знати про розмір нарахованої їм заробітної плати роботодавцем. На що отримали роз’яснення, що роботодавець зобов’язаний інформувати своїх працівників про обставини нарахування заробітної плати та розмір оплати праці за їхньою письмовою заявою.

Також, Юрій Гордєєв повідомив учасників АТО про те, що при порушенні їх прав вони можуть звернутись до Тернопільського місцевого центру з надання БВПД (м.Тернопіль, вул.Шпитальна, 7) з відповідним зверненням та отримати юридичну допомогу.

Нагадуємо, що отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).