назад

Право на захист: затриманих інформуватимуть про їхні права у поліцейських відділках


GP2Порушення прав затриманих на захист є неприпустимим. Розуміючи важливість захисту прав людей фахівці системи безоплатної правової допомоги та Національної поліції об’єднують зусилля аби унеможливити подібні ситуації.

«Обирай захисника самостійно». «Затримала поліція – негайно вимагай адвоката! Його участь гарантує держава». Плакати і наліпки з таким змістом вже найближчим часом розмістять в приміщеннях органів поліції, а також у салонах службових автомобілів. Друкована продукція буде розміщена в чергових частинах, приміщеннях, у яких проводяться слідчі дії, камерах для утримання затриманих та взятих під варту та інших службових приміщеннях ГУНП у Житомирській області. На плакатах та наліпках також зазначається єдиний телефон номера системи надання безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

GPp2

Сьогодні 25 вересня начальник відділу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олег Врублевський передав заступнику начальника відділу Слідчого Управління ГУНП в Житомирські області Віктору Цюпику необхідну кількість друкованої продукції для розповсюдження. На зустрічі був присутній також регіональний представник Управління забезпечення прав людини Національної поліції України Євген Виговський.
– Важливо, що інформацію про право на безоплатного адвоката затримані можуть отримати безперешкодно. Завдяки інформаційним плакатам і наліпкам люди будуть проінформовані про безоплатну вторинну правову допомогу, – наголосив Олег Врублевський.
Наявність та доступність інформації про право затриманих на захист, на думку Віктора Цюпика, полегшить роботу і працівникам поліції. Він також відзначив високий рівень організації взаємодії центрів з надання правової допомоги та підрозділів Національної поліції в області.
За словами Євгена Виговського обізнаність людей про свої права унеможливлює протиправні дії з боку працівників поліції.