назад

Право засуджених на правову допомогу

15 січня з метою реалізації положень Меморандуму про співпрацю та графіку роботи дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги в Жашківському районному секторі філії Державної установи “Центр пробації” в Черкаській області, головним спеціалістом відділу «Жашківське бюро правової допомоги» Уманського місцевого центру з надання БВПД Іриною Черей забезпечено роботу дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги суб’єктів пробації та проведено тематичну бесіду на тему: «Право засуджених на правову допомогу».

Право громадян на безоплатну правову допомогу – це гарантована Конституцією України можливість для кожного отримати безоплатну первинну правову допомогу, а також можливість певної категорії осіб отримати безоплатну вторинну правову допомогу згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Фахівець центру проінформувала суб’єктів пробації про діяльність та основні функції, які здійснює бюро правової допомоги, наголосила, що в Україні діє система надання безоплатної правової допомоги щодо захисту прав усіх верств населення.

Наприкінці робочої зустрічі зацікавлені особи отримали юридичні консультації на актуальні для них питання, зокрема, порядку укладення трудового договору, його відмінність від цивільно-правової угоди, порядку прийняття спадщини, відповідальності боржника за несплату аліментів. Присутні були проінформовані щодо роботи Жашківського бюро правової допомоги та отримали інформаційні буклети системи БПД.