назад

Правоохоронцям нагадали про основоположні права і свободи людини

Лекція «Міжнародні стандарти у сфері захисту прав людини», яку провела 13 грудня в рамках Всеукраїнського тижня права заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД Олена Іпатенко, зібрала в актовій залі обласного главку поліції співробітників ГУНП у Херсонській області.

Олена Вікторівна нагадала правоохоронцям основоположні права і свободи людини, їх захист та недопущення порушень, розглянула історичні аспекти та передумови виникнення Загальної декларації з прав людини, коротко ознайомивши зі змістом Декларації.

Разом з тим акцентувала увагу на дотриманні прав людини під час виконання своїх службових обов’язків, розповівши про міжнародні стандарти у сфері захисту прав людини та практичні аспекти, пов’язані із дотриманням права на свободу і особисту недоторканість, права на справедливе правосуддя і захист, а також недопущення катувань.

Варто сказати, що такі зустрічі проходять в рамках реалізації заходів, передбачених Меморандумом про співпрацю між Національною поліцією та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги та Спільного плану дій щодо його виконання.