назад

image

З метою розповсюдження інформації про доступ до безоплатної правової допомоги та в рамках Всеукраїнського тижня права працівники Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги продовжують здійснювати ряд заходів.

Зокрема, 7 грудня начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ірина Максимюк разом із начальником відділу правової інформації та консультацій Юрієм Франківим провели для студентів лекцію про відповідальність неповнолітніх за адміністративні правопорушення. Захід відбувся у приміщенні Тернопільського вищого професійного училища №4 ім. М. Паращука.

15284925 559071104283850 5675405536713050774 n

Юрій Франків та Ірина Максимюк розповіли студентам училища про функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні, про основні завдання та функції цієї системи, доступність отримання громадянами безоплатної правової допомоги. Працівники місцевого центру зосередили увагу студентів на діях особи у разі адміністративного затримання, обговорили як поводитися з наркотичними засобами, алкоголем.

15284945 559071100950517 1219314494583778599 n

Також фахівці місцевого центру взяли участь у семінарі для осіб з обмеженими можливостями, що відбувся в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості. Про можливість доступу до безоплатної первинної та вторинної правової допомоги розповіли громадянам з особливими потребами начальник відділу Ірина Максимюк та головний спеціаліст відділу представництва Світлана Нужда. Особи з обмеженими можливостями цікавилися забезпеченням автомобілями на безоплатній основі та на пільгових умовах.

Цього ж дня Ірина Максимюк провела семінар-навчання для державних службовців територіальних органів Держгеокадастру у Тернопільській області. Навчання відбулося за професійною програмою підвищення кваліфікації у приміщенні Тернопільському регіональному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Працівник місцевого центру розповіла учасникам семінару про систему безоплатної правової допомоги в Україні, функціонування Тернопільського місцевого центру з надання БВПД, його основні повноваження та завдання. Ірина Максимюк роз’яснила посадовим особам положення законодавства про безоплатну правову допомогу та проінформувала про можливості захисту порушених прав у рамках системи БПД.

15267971 559071150950512 3680154386670741850 n

Студенти юридичних навчальних закладів вислухали лекцію про безоплатну вторинну правову допомогу та способи її отримання. Урок правових знань відбувся у Тернопільській обласній науковій універсальній бібліотеці. Його для студентів організували заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Світлана Бандура та працівники Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

Фахівці Тернопільського центру представили студентам презентацію, що стосувалася повноважень, функцій, завдання та мети діяльності місцевого центру. “Особа, яка потребує представництва своїх інтересів в суді та не має для цього достатніх фінансових можливостей, може звернутися до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та отримати кваліфіковану допомогу адвоката. Він надасть клієнтові послуги на безоплатній основі” повідомила Ірина Максимюк.

15349676 559071167617177 8590537546649834545 n

Також для учнів Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 відбувся урок правових знань у приміщенні Тернопільської міської центральної бібліотеки. Представники місцевого центру проінформували школярів про діяльність Тернопільського місцевого центру та розповіли про відповідальність неповнолітніх за вчинення адміністративних правопорушень.

Наостанок учасники правопросвітницьких заходів отримали буклети з інформацією про діяльність Тернопільського місцевого центру з надання БВПД.

Нагадуємо, усього в області працює три місцеві центри з надання БВПД: Тернопільський місцевий центрКременецький місцевий центрЧортківський місцевий центр та чотирнадцять бюро правової допомоги. Останні є структурними підрозділами  місцевих центрів з надання БВПД.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А також дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.