назад

Фахівці Регіонального центру відвідали установи виконання покарань Рівненщини

gol

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права працівники Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Сергій Іллюк, Юрій Воронко, Павло Бірук та Євген Томчик провели виїзні прийоми громадян в установах виконання покарань Рівненщини.

Зокрема, такі заходи відбулися у Городищенській виправній колонії №96, Городоцькому виправному центрі №131, а також у Рівненському слідчому ізоляторі.

Під час організованих зустрічей засуджених осіб цікавили роз’яснення щодо порядку, змісту та форми звернення до Регіонального центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

1

Городищенська виправна колонія №96

Окрім того, під час особистого прийому засудженим роз’яснили типові помилки, які вони допускають при написанні звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема, відсутність у заяві інформації щодо предмету звернення, цілі та виду безоплатної вторинної правової допомоги, яку бажає отримати заявник. Також присутнім наголосили на проблемних питаннях, які виникають під час отримання БВПД особам, засудженим до позбавлення волі, та шляхи їх вирішення, а також акцентували увагу на тому, що листування з Регіональним центром має відбуватися лише через адміністрацію установи виконання покарань

2

Городоцький виправний центр №131

Також у рамках проведення особистого прийому ув’язнені отримали кваліфіковані юридичні консультації з питань, які їх цікавили, а також допомогу у складанні документів для залучення захисника для оскарження ряду судових рішень.

3

Рівненський слідчий ізолятор