назад
03.05.17

Правоосвітні заходи Канівського бюро правової допомоги

25 квітня 2017 року з нагоди річниці Чорнобильської катастрофи фахівець Канівського бюро правової допомоги Ірина Танана провела засідання круглого столу для трудового колективу відділу у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи управління соціального захисту населення виконавчого комітету Канівської міської ради на тему: «Соціальний захист осіб, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи”.

20170504ppz

В ході заходу обговорено питання скорочення в Україні кількості категорій чорнобильців, які мають право на пільги та зміненого порядку надання пільг даній категорії. Також, звернуто увагу на зміни до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в частині надання пільг та компенсацій потерпілим дітям та їх батькам.

По закінченню зустрічі Ірина Танана розповіла про можливість отримання безоплатної правової допомоги в місті Каневі та поширила серед присутніх інформаційні буклети з контактними даними Канівського бюро правової допомоги.

26 квітня 2017 року з метою забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО на безоплатну правову допомогу, фахівцями Канівського бюро правової допомоги організовано інформаційну зустріч з волонтерським центром допомоги воїнам АТО та внутрішньо переміщеним особам при громадській організації «Разом».

Були розглянуті питання реалізації державної політики у сфері волонтерської діяльності та особливості правового статусу волонтерів. Особливу увагу приділено питанням захисту прав внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО та їх сімей. Зокрема, керівник Канівського бюро правової допомоги Олена Васильченко ознайомила присутніх із змінами до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу та спрощеної процедури її отримання.

По завершенні заходу серед присутніх поширено буклети: “Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?” та інформаційний матеріал: “Умови отримання безоплатної вторинної правової допомоги змінилися”.