назад
22.03.19

Правоосвітні заходи у звичайних виборчих дільницях територіального виборчого округу № 199

18 березня 2019 року з метою реалізації плану правопросвітницької кампанії “Я маю право голосу”, начальником відділу «Маньківське бюро правової допомоги» Миронюк І.М., проведено  правоосвітні заходи у звичайних виборчих дільницях № 710438 та № 710441 територіального виборчого округу № 199.

   Під час правоосвітніх заходів членів виборчих комісій було проінформовано про права виборців, порушення, які можуть вчинятися під час голосування, куди необхідно звертатись у разі порушень на виборчій дільниці та кримінальну відповідальність за порушення законодавства про вибори.

Наголошено, на виборчій дільниці у день виборів, при собі виборець повинен мати один з документів, а саме: паспорт громадянина України, або військовий квиток (виключно для військовослужбовців строкової служби), або тимчасове посвідчення громадянина України.

   Громадяни, які тимчасово змінили місце голосування та отримали відповідне посвідчення, можуть перевірити себе у списку виборців на виборчій дільниці, яку визначено місцем голосування у посвідченні або в режимі он-лайн в особистому кабінеті виборця на веб-сайті Державного реєстр виборців.

   У випадку виявлення порушення виборець має повідомити про це голову відповідної виборчої комісії, офіційних спостерігачів та співробітників поліції.

   Зверталась особлива увага на кримінальну відповідальність за злочини проти виборчих прав і свобод громадянина.

У приміщеннях виборчих дільниць розміщено буклети серії  «Я маю право голосу!», плакати «Дорожня карту виборця», «Вибори без порушень» та «Як проголосувати на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року внутрішньо переміщеним особам та мешканцям тимчасово окупованих територій».