назад

Правопросвіта держслужбовців Сумщини

Упродовж 10-12 березня на базі Сумського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, ОМС, державних установ і організацій відбувся ІІ етап загальної професійної програми для посадових осіб місцевого самоврядування виконавчих комітетів та структурних підрозділів міських рад. Однією із тренерів на навчанні була директорка Регіонального центру Олена Демченко.

Очільниця Регіонального центру ознайомила присутніх із правовими засадами створення системи БПД в Україні, роз’яснила, які послуги отримують громадяни в центрах та бюро правової допомоги. Олена Демченко наголосила на важливості співпраці центрів з  державними установами, розповіла, як відбувається перенаправлення клієнтів, а також з посадовцями обговорили питання посилення правової спроможності громад.

Окрім цього, директорка Регіонального центру розповіла про роботу контактного центру, платформу правових консультацій WikiLegalAid і про реалізацію в області правопросвітницьких проєктів.

Присутні також дізналися про те, як співпрацюють центри з надання БВПД з адвокатами, з якими питаннями найчастіше звертаються клієнти, яку методичну допомогу від юристів системи можуть отримати представники ОМС.