назад

Правопросвітництво системи БПД Житомирщини — підтримка ініціатив та інтерактивність у проведенні заходів

Правопросвітницька діяльність у травні для фахівців Житомирського місцевого центру з надання БВПД розпочалась з низки заходів для найпріоритетніших категорій клієнтів воєнного часу.

В.о. директора Житомирського місцевого центру з надання БВПД Андрій Мілютін провів інформаційно-роз’яснювальний захід для військовослужбовців Збройних Сил України. Фахівець розповів про відповідальність та порядок оскарження проваджень у випадках самовільного залишення військової частини, а також надав допомогу в підготовці документів для отримання соціальних пільг і гарантій.

«Під час воєнного стану безпосередній доступ працівників системи БПД до військових частин обмежений. Тож ми  продовжуємо надавати юридичну допомогу у телефонному режимі, засобами поштового зв’язку або при відвідуванні військовослужбовцями центрів та бюро правової допомоги, розміщуємо інформацію про роботу системи БПД, налагоджуємо взаємодію щодо перенаправлення по правові послуги. Стоїмо на захисті прав тих, завдяки кому бачимо світанок нового дня», – зазначає юрист.

Фахівчиня Житомирського місцевого центру з надання БВПД Тетяна Шалль долучилася до заходу Благодійного фонду «Рокада», який є виконавчим партнером УВКБ ООН та діяльність якого спрямована на соціальну і психологічну допомогу вимушеним переселенцям.

Представниця системи БПД розповіла присутнім внутрішньо переміщеним особам про діяльність і структуру системи БПД, права та пільги ВПО від держави, поширила інформаційний роздатковий матеріал. Під час робочої зустрічі з трудовим колективом запропонувала напрямки співпраці на поточний рік, адже основною метою діяльності є досягнення достатнього рівня знань населення для захисту своїх прав та законних інтересів.

4 травня фахівець Житомирського місцевого центру з надання БВПД Денис Нагорний взяв участь у семінарі «Інвестиції UNICEF у комплексні рішення для дітей». У межах панелі «Захист прав дітей, які постраждали або стали свідками насильства» він презентував діяльність системи БПД в напрямку впровадження дитиноцентричного підходу у наданні правової допомоги. Детально розкрив переваги «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».

Тісна співпраця з соціальними службами міста, благодійними та громадськими організаціями, системний підхід мають значно сприяти розширенню можливостей донесення корисної інформації та надання правової допомоги, а також забезпечити дотримання головного принципу – «жодна категорія громадян не залишиться поза увагою системи БПД».