назад

Правопросвітницька лекція для учнів Любешівської автомобільної школи

viber image2У рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та з метою підвищення рівня правової обізнаності громадян 08 лютого 2018 року начальником Любешівського бюро правової допомоги Едуардом Гречко спільно з начальником Любешівського РВ ДРАЦС ГТУЮ у Волинській області Ніною Хомич проведено інформаційно-роз’яснювальний захід для учнів місцевої автошколи.

Едуард Гречко розповів присутнім про анонсовані Міністерством внутрішніх справ зміни, що стосуються правил дорожнього руху, посилення відповідальності за порушення ПДР та оскарження постанов про притягнення до адміністративної відповідальності.

Також начальник Любешівського Бюро згадав про посилення відповідальності при несплаті аліментів, зокрема про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, зауважив, що до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі боржнику заборонено сідати за кермо. За ігнорування заборони передбачене позбавлення права керування автотранспортом на шість місяців.

viber image3

Едуард Гречко проінформував присутніх про діяльність Любешівського бюро правової допомоги, окреслив основні напрямки діяльності установи. Довів до відома слухачів, що основною функцією Бюро є надання первинної правової допомоги (правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру), забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України. Соціально незахищені громадяни тут одночасно мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва в суді.

viber image

Начальник Любешівського районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Волинській області Ніна Хомич поінформувала учнів автошколи про реформи, що проводяться Міністерством юстиції України у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, а саме: видачу свідоцтв про народження безпосередньо у пологових будинках та розширення пілотного проекту щодо реєстрації шлюбу за добу, а також про надане право проставлення апостилю відділом державної реєстрації актів цивільного стану.

viber image2

На завершення заходу Едуард Гречко та Ніна Хомич роздали слухачам інформаційні матеріали із циклу «Я МАЮ ПРАВО!» та брошури з інформацією про безоплатну правову допомогу.

Довідково:
Любешівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Любешів, вул. Незалежності, 76. Тел. (03362) 3 00 93 (пн-пт з 9:00 до 18:00).