назад

Правопросвітницька робота Камінь-Каширського бюро правової допомоги

DSC00477 новый размерПрацівники Камінь-Каширського бюро правової допомоги 24 листопада 2016 року провели інформаційну бесіду зі студентами Камінь-Каширського вищого професійного училища та семінар у центрі зайнятості міста Камінь-Каширський.

В ході бесіди студентів 21–24 груп Камінь-Каширського вищого професійного училища цікавило ряд питань: чи мають право вони працювати у нічний час, які пільги мають діти-сироти, що вступають у ВНЗ, як поводитись неповнолітнім при затриманні органами поліції? Фахівці бюро правової допомоги роз’яснили їм основні права та обов’язки дітей, розповіли про кримінальну, адміністративну та цивільну відповідальності.

DSC00472 новый размер
В цей же день також було проведено семінар у центрі зайнятості міста Камінь-Каширський на тему: «Пільги учасникам бойових дій та спосіб їх отримання».
Захід пройшов у формі діалогу, участь у якому взяли 14 осіб, котрі змогли отримати відповіді на правові питання, що стосувалися соціального захисту, отримання ліків учасниками бойових дій, реалізації їх права на землю та житло, безвідсоткових кредитів, а також виплати разової грошової допомоги учасникам бойових дій.

DSC00468 новый размер
Зокрема, громадянина А. цікавило питання розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією та пільги учасникам АТО при процедурі розмитнення.
Інформуємо, що згідно норм українського законодавства, для того, щоб в Україні законно використовувати транспортний засіб, куплений за кордоном, його слід розмитнити, тобто сплатити усі необхідні внески, передбачені Законодавством України: ввізне мито, акцизний податок та ПДВ. Загальна сума розмитнення залежить від вартості автомобіля, об’єму його двигуна, виду палива та року випуску машини. Пільг для учасників АТО при розмитненні не передбачено.

Додатково:
Відділ «Камінь-Каширське бюро правової допомоги» Ковельського місцевого центру з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Камінь-Каширський, вул. Т. Шевченка, 8, тел. (03357) 2-23-03