назад

Правопросвітницька робота Ямпільського бюро правової допомоги в дошкільному навчальному закладі

ShM 170913 11У зв’язку з початком навчального року та задля підвищення правової свідомості громадян, 13 вересня головний спеціаліст Ямпільського бюро правової допомоги Анна Куліш провела робочу зустріч із завідувачем Ямпільського дошкільного навчального закладу ясла-садок «Малятко» Юлією Мерцаловою та інформаційну бесіду з педагогічним колективом на тему «Способи та механізми поновлення порушених цивільних прав людини».

«Дуже часто поновлення порушених прав людини можливе тільки в судовому порядку і важливу роль в цьому відіграють центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Способами захисту цивільних прав та інтересів людини можуть бути різні, наприклад, визнання права, визнання правочину недійсним, відновлення становища, яке існувало до порушення, примусове виконання обов’язку ,зміна правовідношення, відшкодування збитків, визнання незаконними рішення, дій чи бездіяльності органу державної влади, або органу місцевого самоврядування тощо», – зазначила Анна Куліш.

У черговий раз було повідомлено, що безоплатна первинна правова допомога полягає у наданні правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань, складення документів правового характеру, яка надається всіх особам котрі звернуться до Ямпільського  бюро правової допомоги. Натомість, безоплатна вторинна правова допомога – це правова допомога, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України.

По закінченню правопросвітницького заходу учасникам презентовано інформаційні матеріали про систему БПД, та повідомлено про можливість скористатися послугами, які надає Ямпільське бюро правової допомоги за адресою: смт Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1, тел. (05456) 2-20-50.